Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de la Pau

Cada 21 de Setembre se celebra un dels Dies Internacionals més emblemàtics: el Dia Internacional de la Pau. Des de 1981 es va instaurar que aquesta commemoració se celebrés el tercer dissabte de setembre coincidint amb l’inici del període ordinari de sessions de l’Assemblea General. L’any 2001, mitjançant una nova resolució, es va decidir que el 21 de setembre seria la Jornada per la No-Violència i l’Alto al Foc.

L’objectiu, des de fa més de 30 anys, és consagrar l’enfortiment dels ideals de Pau, entre totes les nacions i els pobles, així com entre els membres de cada un d’ells. Posant l’èmfasi en l’aturada de la violència i dels conflictes a tot el món.

L’ONU fa una crida, cada any, a totes les nacions i pobles a què, almenys, durant aquesta jornada,  s’aturin totes les hostilitats en tot el món.

En els últims anys i després de la crisi humanitària de l’acollida de refugiats desplaçats per conflictes bèl·lics, l’ONU ha volgut dedicar aquest dia a mobilitzar a la ciutadania mundial perquè demostri el seu suport a les persones refugiades i migrades.

Vídeos

Top