Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de la Lluita contra la Pesca Il·legal

El 5 de juny de 2016 va entrar en vigor l’Acord sobre mesures de l’Estat rector del Port amb l’objectiu de prevenir i elimina la pesca il·legal, no declarada i no reglamentada. Aquest és el primer document internacional jurídicament vinculant que regula aquesta àrea pels Estats membres.

L’any següent, el 2017, es va celebrar per primera vegada el Dia Internacional amb aquesta temàtica promogut per la FAO.

L’objectiu és augmentar la consciència a tots els nivells, en particular de la societat civil i del públic en general, sobre l’amenaça que significa la pesca il·legal per la conservació i l’aprofitament sostenible dels recursos pesquers.

Entre altres pràctiques il·legals la FAO contempla: capturar espècies protegides, utilitzar arts de pesca il·legals, operar sense autorització o no respectar les quotes de captura.

Segons l’Acord signat el 5 de juny de 2016, “la pesca i l’aqüicultura són activitats humanes que proporcionen aliments d’alta qualitat, a més de beneficis socials i econòmics, i contribueixen a la nutrició, seguretat alimentària, a la reducció de la pobresa i el desenvolupament rural.”

Vídeos

Top