Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional Lliure de Bosses Plàstiques

Segons diverses ONG’s que treballen per protegir el Medi Ambient aquest dia ha de servir per conscienciar sobre la necessitat de reduir les bosses de plàstic d’un sol ús i fomentar-ne el consum sustentable.

Encara que en els últims anys s’han fet molts esforços per acabar amb el consum de bosses plàstiques sobretot en l’àmbit del comerç i en l’ambit local local encara s’ha de treballar més per fer saber al conjunt de la societat que les bosses de plàstic estan fetes d’un material altament contaminant i de difícil degradació. Una bossa de plàstic pot tardar 150 anys a descompondre’s

Segons aquestes organitzacions consumim una mitjana de 238 bosses de plàstic per persona a l’any, el que representa 500 bilions de bosses al món. La seva vida útil és de 20 minuts i després d’això, en el millor dels casos van a parar a l’abocador, si no és que acaben tirades al mar o a llocs on poden malmetre l’ecosistema.

El que persegueixen aquestes organitzacions és fomentar un canvi de mentalitat per tal d’eliminar les bosses de plàstic i tornar a les de tela o als carros de la compra tradicionals.

Vídeos

Top