Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Sexual als Conflictes

L’objectiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Sexual en els conflictes és posar de manifest que les víctimes dels conflictes armats no són només aquells que moren per causa directa d’aquests, sinó que també tota la violència que es desprèn al voltant de situacions tan complicades com poden ser les guerres. A més aquest dia vol ser un homenatge a les víctimes i a aquells que han dedicat la seva vida a denunciar aquest tipus d’actes.

La data escollida coincideix amb l’adopció de la Resolució del Consell de Seguretat de 2008 on es condemnava la violència sexual com a tàctica de guerra.

S’entén com violència sexual en un conflicte allò que comprèn les violacions, l’esclavitud sexual, la prostitució forçada, els embarassos forçats, l’esterilització forçada i qualsevol altre acte greu de violència sexual cap a dones, homes i nens que es relacionen directe o indirectament de manera temporal, geogràfica o causal amb un conflicte armat.

Segons l’ONU, l’estigma social i el descontrol polític i judicial que hi ha en països en conflicte fan que moltes vegades aquestes violències no es denunciïn. S’estima que, per cada violació denunciada en relació amb un conflicte, n’hi ha entre 10 i 20 que queden sense documentar.

Vídeos

Top