Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional dels Voluntaris

El Dia Internacional dels Voluntaris s’ha usat de forma estratègica: molts països ho han aprofitat per destacar les contribucions dels voluntaris com a persones imprescindibles per assolir el desenvolupament allà on els estats i organitzacions internacionals governamentals no han pogut arribar.

Cada dia milers de persones s’ofereix, sobre el terreny o en línia, per contribuir a la pau i al desenvolupament sostenible. Permet a persones i comunitats participar en el seu creixement. Gràcies als voluntaris, els ciutadans construeixen el seu propi desenvolupament, amplien els seus coneixements bàsics i adquireixen un sentit de responsabilitat per a les seves pròpies comunitats.

Els voluntaris proporcionen assistència tècnica i ajuden a complementar les capacitats en totes les àrees. Ajuden a assolir els serveis bàsics, a la transferència de coneixement, fomenten l’intercanvi de bones pràctiques i sumen a una valuosa experiència internacional i local.

És per això que el 17 de desembre de 1985 l’Assemblea General de l’ONU va establir el 5 de desembre com el Dia Internacional dels Voluntaris.

Vídeos

Top