Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional dels Tròpics

La zona dels tròpics, que comprèn més del 40% de la superfície total de la Terra, s’ha vist, en els últims anys, amenaçada pel canvi climàtic, la desforestació, l’explotació de la indústria de la fusta i la urbanització.

És per això que el 2017, l’ONU va decidir dedicar un dia per consciència sobre la importància dels Tròpics pel Medi Ambient i la conservació de l’ecosistema.

Els Tròpics són les zones situades entre els paral·lels denominats Tròpic de Càncer, a l’hemisferi nord i el Tròpic de Capricorn, en el Sud, equidistants de l’equador, situats a 23º27′ de latitud nord i sud respectivament.

La importància d’aquestes zones per la conservació del Medi Ambient rau en què, allà se situa el 80% de la diversitat biològica de tot el món. Una altra dada: als tròpics s’hi concentren el 99% de les espècies de manglars de tot el planeta i el 54% de les reserves d’aigua renovable.

Un altre de les seves peculiaritats és la configuració demogràfica. L’ONU calcula que el 2050 viuran en aquesta zona la major part de la població mundial i dos terços de la població infantil.

Vídeos

Top