Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional dels Nens Desapareguts

La iniciativa neix als Estats Units després de la desaparició d’un nen de 6 anys a Nova York. Aquesta data recorda a tots els nens desapareguts i se solidaritza amb les famílies que han patit la pèrdua d’un fill per causes desconegudes. Són molts els motius que provoquen desaparicions a tot el món, parlant dels casos que no són una falsa alarma, una fuga temporal, etc.

Segons dades dels Mossos d’Esquadra a Catalunya l’any 2016 A  Catalunya es denuncien més de 3.600 desaparicions a l’any. D’aquestes el 43% eren de menors d’edat (entre 2 i 17 anys). 

Els menors d’edat constitueixen el segment més vulnerable de les desaparicions. A Europa, segons Missing Children Europe, són 250.000 els menors dels quals se’n denuncia la desaparició.

La recomanació dels cossos policials, malgrat el que es pot veure a les pel·lícules és denunciar immediatament la desaparició, ja que la informació als primers minuts és clau per dur a terme el dispositiu de recerca.

A Catalunya, l’any 2014 es va posar en funcionament l’Oficina d’Atenció a les Famílies de Persones Desaparegudes, organisme pioner a l’Estat espanyol, i que té l’objectiu de fer un acompanyament integral als familiars.

Vídeos

Top