Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional dels Estudiants

El 17 de novembre de cada any se celebra el Dia Internacional dels Estudiants, rememorant a tots aquells estudiants i docents txecoslovacs que van ser assassinats el 17 de novembre de l’any 1939 a causa d’una manifestació contra el, en aquells dies, vigent règim nazi.L’assalt nazi alemany a la Universitat de Praga es va cobrar la vida de 9 líders estudiantils i a més també va suposar l’enviament de més d’1.200 estudiants als camps de concentració, principalment el de Sachsenhausen.

Dos anys més tard, i amb motiu d’aquesta tragèdia, el Consell Internacional dels Estudiants va instituir aquesta jornada, també coneguda com L’International Union of Students, en honor a qui va morir per defensar el dret a l’estudi i a la llibertat d’expressió.

Fou declarada i acceptada mundial i oficialment a partir de l’any 2004, i la data de la seva celebració varia segons el país. Durant aquest dia a Espanya es realitzen, a fi de reivindicar la figura de l’estudiant, diverses activitats en centres educatius.

Vídeos

Informes/Documents d’interès:

Top