Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional del Parlamentarisme

Tal com explica Nacions Unides els sistemes parlamentaris sòlids són el pilar de la democràcia perquè la seva feina consisteix a vetllar perquè aquestes polítiques beneficiïn a tothom, especialment als més vulnerables; per exemple, aprovant lleis en temes de violència contra les dones o assegurant un accés igualitari a la sanitat.

És per això que l’any 2018 s’aprova la resolució que promulga la celebració del Dia Internacional del Parlamentarisme que coincideix amb el dia es va crear, el 1889, la Unió Interparlamentària (UIP), l’organització mundial dels parlaments nacionals.

Els parlaments i les organitzacions parlamentàries van ser claus en les negociacions per establir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.  Específicament l’ODS 16 que se centra en la promoció d’un accés universal a la justícia i la construcció d’institucions responsables i eficaces a tots els nivells. Per complir amb la 2030 Agenda, l’enfocament de la cooperació entre les Nacions Unides, els parlaments nacionals i les organitzacions parlamentàries ha passat a centrar decididament en l’aplicació d’aquesta.

Vídeos

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?