Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional del No Ús de Plaguicides

Aquest dia se celebra recordant a les més de 16.000 persones mortes a conseqüència de la catàstrofe de Bophal, Índia, ocorreguda en 1984 per la fuita de 27 tones del gas tòxic metil isocianat, utilitzat en l’elaboració d’un plaguicida de la corporació Union Carbide.

Amb l’agricultura de monocultiu amb ús intensiu d’agrotòxics, s’han contaminat aire, sòls, aigües i aliments causant greus desequilibris en els ecosistemes, mort i reducció de vida silvestre. També s’han produït greus impactes en la biodiversitat agrícola i canvis en el patró de cultius. Així mateix, s’han accelerat els processos de desforestació i eliminació de la cobertura vegetal, amb greu pèrdua de la fertilitat dels nostres sòls.

Segons els promotors del dia “els éssers humans han cultivat des de fa 10.000 anys. Fa només aproximadament 60 anys que es va començar a cultivar de manera industrial. Després de la Segona Guerra Mundial les empreses químiques van desviar la seva producció cap als pesticides i el model d’agricultura industrial.”

Vídeos

Top