Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional del Migrant

El 19 de setembre de 2016, l’Assemblea General va aprovar un conjunt de mesures durant la primera Cimera en la història sobre els desplaçaments de migrants i refugiats. Aquestes obligacions contretes pels Estats Membres es coneixen sota el nom de la Declaració de Nova York sobre Refugiats i Migrants (o simplement la Declaració de Nova York).

En ella es reafirma la importància de la protecció internacional d’aquestes persones i se subratlla l’obligació dels Estats de millorar-la. Aquest document aplana el camí per a l’aprovació de dos nous acords mundials en 2018: un sobre refugiats i un altre sobre la migració organitzada, regular i en condicions de seguretat.

L’acollida de les persones migrants o refugiades és un dels reptes al que han de fer front els països desenvolupats, sobretot a Europa i als Estats Units. El nombre total de migrants internacionals ha augmentat des d’uns 175 milions l’any 2000 a 244 milions de persones el 2015, segons l’ONU. Quasi dos terços de tots els migrants internacionals viuen a Europa (76 milions) o a Àsia (75 milions).

Vídeos

Top