Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional del Dret a la Veritat en relació amb les violacions greus dels Drets Humans i de la dignitat de les persones

El dret a conèixer la veritat sobre les violacions manifestes dels Drets Humans i les infraccions greus de les normes de drets humans és un dret autònom e inalienable, vinculat a l’obligació i el deure de L’Estat de protegir i garantir els drets humans.

Per això, el 21 de desembre de l’any 2010, l’Assemblea General de l’ONU va proclamar el 24 de Març com el Dia Internacional del Dret a la Veritat en relació amb les violacions greus dels Drets Humans i de la dignitat de les persones.

La data va ser triada com a homenatge a Monsenyor Óscar Arnulfo Romero, assassinat el 24 de març de 1980. Monsenyor Romero va denunciar activament les violacions dels drets humans de les persones vulnerades al Salvador.

A partir d’aquest dia l’ONU pretén que tots els països s’impliquin en la recerca de la veritat sobre les víctimes que han patit violència greu o s’ha atemptat contra la seva dignitat. D’aquesta manera l’objectiu és promoure la memòria de les víctimes i la importància de la veritat i la justícia.

Vídeos

Top