Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

La mutilació genital femenina (MGF) compren tots els procediments consistents en la dessecació parcial o total dels genitals externs femenins, com altres lesions d’òrgans genitals femenins per motius no mèdics reconeguts internacionalment com una violació dels drets humans de dones i nenes.

Es calcula que hi ha uns 125 milions de nenes o dones mutilades en 29 països d’Àfrica i Orient Mitjà. Per evitar-ho el Secretari General de les Nacions Unides ha assegurat que “El desenvolupament sostenible requereix que totes les dones i nenes gaudeixin plenament dels seus Drets Humans. L’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible promet posar fi a aquesta pràctica l’any 2030.”

En molts països, sobretot de l’Àfrica, aquesta pràctica, es dur a terme, moltes vegades amb medis quirúrgics rudimentaris a fi d’evitar que les dones sentin plaer sexual i amb l’objectiu que arribin verges al matrimoni i en mantinguin la castedat després. Les dones que no se sotmeten a aquesta pràctica són considerades per la seva comunitat com impures.

Vídeos

Top