Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de les Vídues

Tal com especifica l’ONU, “absents en les estadístiques, inadvertides pels investigadors, abandonades per les autoritats locals i nacionals i majorment ignorades per les organitzacions de la societat civil, les vídues són invisibles”.

Milers de dones quan enviduen s’enfronten a la denegació dels seus drets d’herència i a la terra, degradants rituals de sepultura i altres formes d’abús. En molts països, de fet, s’estigmatitza a la viudesa fins al punt de veure-la com l’origen de la vergonya. Tant és així, que en algunes cultures fins i tot se les associa a la bruixeria,sent aquest, motiu del seu posterior aïllament o abús.

És per això que, darrere del progrés d’aquesta situació es fixa el Dia Internacional de les Vídues. Aquesta jornada s’alça com una oportunitat per prendre acció en el que a l’assoliment dels seus plens drets i el reconeixement dels mateixos respecta.

Empoderar a les vídues mitjançant l’accés a l’atenció mèdica adequada, educació, ocupació decent, plena participació en el procés de presa de decisions i en la vida pública els donaria l’oportunitat de desenvolupar una vida segura després del dol.

Vídeos

Top