Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

El 25 de novembre de cada any se celebra mundialment el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, una jornada que representa una oportunitat d’or perquè la mobilització mundial feminista organitzi esdeveniments i reivindicacions per recordar a totes aquelles dones que han sofert o sofreixen violència.

La data fou decidida i declarada per l’Assemblea General de les Nacions Unides en honor a les “Papallones”, tres germanes de Santo Domingo (Pàtria, Minerva i Maria Teresa) que van ser capturades, torturades i assassinades per agents del Servei d’Intel·ligència Militar del règim de Rafael Trujillo.

Segons ONU Dones, organització destinada a fomentar l’apoderament de les dones i la igualtat de gènere, s’estima que el 35% de les dones de tot el món han sofert violència física o sexual en algun moment de la seva vida. Així mateix, es considera que fins a la meitat dels casos de dones assassinades l’any 2012, van perdre la vida en mans d’un familiar o un company sentimental.

Encara que en l’actualitat s’han realitzat varis i grans avanços en termes legislatius, segueixen existint problemes pel que fa a la impunitat. Molts països tenen, encara -i a causa de, sovint, diferències culturals- legislacions precàries contra la violència de gènere.

Aquest dia pretén “combatre contra la discriminació” i cenyir-se així a Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5, referit a la igualtat de la dona.

Vídeos

Top