Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de l’Educació Social

Cada 2 d’Octubre se celebra el Dia Internacional de l’Educació Social, una disciplina que va néixer a Barcelona als anys 90; ciutat pionera en aquesta matèria. L’objectiu d’aquest dia és visibilitzar l’imprescindible paper d’aquests professionals a la millora de la convivència i de la qualitat de vida de totes les persones.

Se celebra des de l’any 2009 promogut per l’Associació Internacional d’Educadors Socials, que va determinar la data del 2 d’octubre en el marc del XVII Congrés Internacional de l’Educació Social.

La feina desl educadors i educadores socials es basa a millorar la vida de les persones a través d’intervencions que permetin superar obstacles, en els diferents nivells que componen la societat: inserció social, la família, l’educació i l’àmbit personal.

Es podria dividir la seva feina en tres nivells.

Amb la persona: Són intervencions que compten amb la participació de l’individu, considerant la seva identitat, les seves necessitats i les seves demandes, així com les característiques, necessitats i demandes de l’entorn.
Amb l’entorn: Fa referència al món laboral, a l’educatiu, familiar, de comunitat i recursos.
Amb la comunitat: La realització de projectes de desenvolupament i canvi social, que permeten l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge mutu.

Vídeos

Top