Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de les Víctimes de Desaparicions Forçades

D’acord a Amnistia Internacional, “una desaparició forçada ocorre quan una persona és detinguda o segrestada per l’Estat o per agents que actuen en el seu nom, negant posteriorment que la persona es trobi detinguda i apartant-la així de la protecció de la llei”. És molt freqüent que les persones desaparegudes no siguin mai alliberades, i que la seva sort mai arribi a esclarir-se. Les seves famílies i amistats en molts casos mai arriben a saber què els va succeir.

Tal com l’ONU estableix, la desaparició forçada s’usa sovint com a estratègia per infondre el terror en els ciutadans. La sensació d’inseguretat que aquesta pràctica genera no es limita als parents propers del desaparegut, sinó que afecta la seva comunitat i al conjunt de la societat.

El 21 de desembre de 2010, l’Assemblea General, en virtut de la resolució A/RES/65/209 va expressar la seva preocupació, en particular, per l’augment de les desaparicions forçades o involuntàries en diverses regions del món, com els arrests, les detencions i els segrestos quan són part de les desaparicions forçades o equivalen a elles, i pel creixent nombre de denúncies d’actes de fustigació, maltractament i intimidació patits per testimonis de desaparicions o familiars de persones que han desaparegut.

Vídeos

Top