Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de la Nena

L’11 d’octubre de cada any se celebra el Dia Mundial dels Drets de les Nenes i les Noies. Aquesta jornada va néixer en el 2012 a fi de conscienciar i recordar a la societat les alarmants condicions a les quals molts subjectes menors estan sotmesos, sent la violència una de les principals causes de mortalitat al món per a nens i nenes d’entre 10 i 18 anys.

Empoderar a les nenes i fomentar “el reconeixement dels drets de les nenes així com donar a conèixer els problemes excepcionals que afronten a tot el món” és la premissa bàsica i més rellevant d’aquesta celebració. En aquest context, a més, s’emmarca en l’Objectiu nombre 5 de l’Agenda per al Desenvolupament Sostenible, el qual “busca aconseguir la igualtat entre els gèneres”.

Una altra de les principals voluntats d’aquesta jornada és acabar amb el matrimoni infantil. De fet, les últimes estimacions d’UNICEF indiquen que, excloent a la Xina, 70 milions de dones d’entre 20 i 24 anys s’han casat abans dels 18 anys. 23 milions s’han casat abans de complir els 15. Els Governs, la societat Civil i altres agències de l’ONU estan asseient les bases per posar fi als matrimonis precoços. Aquesta jornada és una oportunitat perfecta per recordar la trista situació a la qual moltes nenes encara avui dia han de fer front.

Vídeos

Top