Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de la Lluita contra la Sida

El Dia Internacional de l’Acció contra la Sida es commemora l’1 de desembre de cada any, i es dedica a donar a conèixer els avanços contra la pandèmia de VIH/sida causada per l’extensió de la infecció del VIH.

Es va commemorar per primera vegada l’1 de desembre de 1988 i des de llavors s’ha convertit en un dels dies internacionals relacionats amb la salut amb més impacte mundial. Es considera, a més, com una oportunitat clau per crear consciència, recordar aquells que han mort i celebrar les victòries com l’accés a serveis de prevenció i tractament.

La sida ha matat a més de 25 milions de persones en tot el planeta, la qual cosa la fa una de les epidèmies més destructives registrades en la Història. Però després d’una alça en els decessos el 2005, les morts per Sida s’han reduït un 48%, segons dades d’ONUSIDA.

L’any 2016 van morir aproximadament 1 milió de persones en tot el món a causa de malalties relacionades amb la Sida, davant les aproximadament 1.900.000 de 2005 i les 1.500.000 persones aproximadament del 2010.

A Catalunya, 33.600 persones viuen amb el VIH, dels quals un 86% són homes, d’una mitjana d’edat de 37 anys en què la principal via de transmissió és la sexual.

Vídeos

Top