Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de la Dona

El Dia Internacional de la Dona és un bon moment per reflexionar sobre els avanços aconseguits, demanar més canvis i celebrar la valentia i la determinació de les dones que han jugat un paper clau en la història dels seus països i comunitats. També serveix per reivindicar el feminisme denunciant el masclisme i els micromasclismes.

Aquesta data té el seu origen el dia 25 de Març, quan es commemora l’incendi de la fàbrica de camises Triangle Shirtwaist de NY en la que van morir 123 dones i 23 homes, que va obligar a importants canvis legislatius en les normes de seguretat i salut laboral i industrial.  L’incendi ha marcat la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, després conegut com el Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març.

Després de la II Conferència Internacional de Dones Socialistes, reunida a Copenhaguen, el 19 de Març es va celebrar per primer cop el Dia Internacional de la Dona Treballadora a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, amb mítings als quals van assistir més d’un milió de persones per exigir el dret a vot i el d’ocupar càrrecs públics, el dret al treball, a la formació professional i a la no discriminació laboral.

Vídeos

Top