Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Nenes i Nens

El Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i la Tracta de Persones es una jornada instaurada per la Conferència Mundial de la Coalició contra el Tràfic de Persones en coordinació amb la Conferència de Dones que va tenir lloc el gener de 1999 en Dhaka (Bangladesh). Se celebra el 23 de setembre de cada any, en honor a la data de promulgació a escala mundial de la primera norma legal -implantada a Argentina- en contra de la prostitució infantil.

Aquesta norma, és també coneguda mundialment com la “Llei Palacios” posat que va ser redactada pel diputat socialista Alfredo Palacios, advocat, legislador, polític i professor argentí.

La tracta de persones, definida en el 2000 per un dels tres Protocols addicionals a la Convenció de les Nacions Unides contra el crim transnacional organitzat (Protocol Addicional Sobre la Tracta) aquesta concebuda com tot aquell reclutament, transport o rapte de persones per mitjà de l’ús de la força o altres formes coercitives (segrest, engany i/o abús de poder enfront de posicions de vulnerabilitat). En la Unión Europea se detectaron casi 24.000 víctimas de trata entre 2008 y 2010.

Vídeos

Top