Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional contra la Corrupció

La Convenció de les Nacions Unides contra la Corrupció va crear aquest dia per generar consciència contra aquesta xacra i difondre el valuós paper d’aquesta Convenció a l’hora de lluitar contra ella i prevenir-la.

La corrupció impedeix el creixement econòmic en elevar els costos i soscava la gestió sostenible del medi ambient i els recursos naturals. Així mateix, infringeix els drets humans fonamentals, agreuja la pobresa i incrementa la desigualtat en desviar fons de l’atenció de la salut, l’educació i altres serveis essencials.

Segons dades de l’ONU cada any es paga un bilió de dòlars en suborns i es calcula que es roben 2,6 bilions de dòlars anuals mitjançant la corrupció, suma que equival a més del 5% del PIB mundial. Es calcula que en els països en desenvolupament es perd, a causa de la corrupció, una quantitat deu vegades major que la que es dedica a l’assistència social pel desenvolupament.

La corrupció és un complex fenomen social, polític i econòmic, que afecta tots els països, soscavant les institucions democràtiques, distorsionant els processos electorals i pervertint l’imperi de la llei.

Vídeos

Top