Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional dels Asteroides

El Dia Internacional dels Asteroides va ser oficialitzat per l’ONU l’any 2016 i busca alerta sobre el perill d’aquest tipus de cossos celestes i la possibilitat que impactin amb el planeta Terra. A més aquest dia ha de servir per donar a conèixer a la societat quines serien les mesures de seguretat i gestió de crisis en cas que existís una amenaça versemblant d’impacte.

La data triada coincideix amb l’aniversari de l’impacte de l’asteroide a Tunguska (Sibèria) l’any 1908 que ha estat l’impacte més gran d’un asteroide amb la Terra. L’any 2013, també a Rússia una immensa bola de foc, de 18 metres segons la NASA va entrar en l’atmosfera i es va desintegrar al cel de Chelyabinsky. És el segon impacte més gran després del que es va produir a Tunguska.

Els asteroides són objectes sòlids, compostos majoritàriament de roca i metall, més petits que un planeta i que orbita davant del Sol. Actualment hi ha prop d’un miler d’asteroides propers a la Terra, que són els que més preocupen perquè són els que tenen més probabilitats d’impactar amb el nostre planeta.

Vídeos

Top