Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional dels Asteroides

El Dia Internacional dels Asteroides va ser oficialitzat per l’ONU l’any 2016 i busca alerta sobre el perill d’aquest tipus de cossos celestes i la possibilitat que impactin amb el planeta Terra. A més aquest dia ha de servir per donar a conèixer a la societat quines serien les mesures de seguretat i gestió de crisis en cas que existís una amenaça versemblant d’impacte.

La data triada coincideix amb l’aniversari de l’impacte de l’asteroide a Tunguska (Sibèria) l’any 1908 que ha estat l’impacte més gran d’un asteroide amb la Terra. L’any 2013, també a Rússia una immensa bola de foc, de 18 metres segons la NASA va entrar en l’atmosfera i es va desintegrar al cel de Chelyabinsky. És el segon impacte més gran després del que es va produir a Tunguska.

Els asteroides són objectes sòlids, compostos majoritàriament de roca i metall, més petits que un planeta i que orbita davant del Sol. Actualment hi ha prop d’un miler d’asteroides propers a la Terra, que són els que més preocupen perquè són els que tenen més probabilitats d’impactar amb el nostre planeta.

Vídeos

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?