Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia de la Gastronomia Sostenible

L’objectiu del Dia de la Gastronomia Sostenible té com a objectiu promoure hàbits alimentaris sostenibles més respectuosos amb el Medi Ambient i amb les tradicions culturals. Tot això serveix, segons les Nacions Unides, per promocionar el desenvolupament agrícola, la seguretat alimentaria, la nutrició, la producció sostenible d’aliments i la conservació de la biodiversitat.

La gastronomia sostenible es basa en 5 principis bàsics desenvolupats per la FAO i que pretenen ser un enfocament integrat per la sostenibilitat de l’agricultura, l’activitat forestal i la pesca.

Aquests 5 principis són:

Millorar l’eficàcia en l’ús de recursos és crucial per la sostenibilitat de l’agricultura La sostenibilitat requereix activitats directe per conservar, protegir i millorar els recursos naturals Una agricultura que no aconsegueix protegir i millorar els mitjans de vida rurals i el benestar social és insostenible Reforçar la resiliència de les persones, comunitats i ecosistemes és fonamental per una agricultura sostenible Una alimentació i agricultura sostenible necessiten mecanismes de governança responsables i eficaces.

Vídeos

Top