Dia de la Gastronomia Sostenible
L’objectiu del Dia de la Gastronomia Sostenible té com a objectiu promoure hàbits alimentaris sostenibles més respectuosos amb el Medi Ambient i amb les tradicions culturals. Tot això serveix, segons les Nacions Unides, per promocionar el desenvolupament agrícola, la seguretat alimentaria, la nutrició, la producció sostenible d’aliments i la conservació de la biodiversitat.
La gastronomia sostenible es basa en 5 principis bàsics desenvolupats per la FAO i que pretenen ser un enfocament integrat per la sostenibilitat de l’agricultura, l’activitat forestal i la pesca.
Aquests 5 principis són:
Millorar l’eficàcia en l’ús de recursos és crucial per la sostenibilitat de l’agricultura La sostenibilitat requereix activitats directe per conservar, protegir i millorar els recursos naturals Una agricultura que no aconsegueix protegir i millorar els mitjans de vida rurals i el benestar social és insostenible Reforçar la resiliència de les persones, comunitats i ecosistemes és fonamental per una agricultura sostenible Una alimentació i agricultura sostenible necessiten mecanismes de governança responsables i eficaces.
Vídeos
Informes/Documents d’interès:
- Resolució que declara el Dia de la Gastronomia Sostenible (ONU)
- Aproven proposta del Perú sobre celebració del Dia de la Gastronomia Sostenible (Apega, Societat Gastronòmica del Perú)
- Web sobre agricultura i gastronomia sostenible (FAO)
- Treball estratègic de la FAO per una alimentació i una agricultura sostenible
- Material gràfic sobre sistemes d'alimentació sostenible (Repte Fam Zero)