Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Europeu en record de les Víctimes del Terrorisme

El Dia Europeu en record de les Víctimes de Terrorisme és una iniciativa del Parlament Europeu després dels atemptats a Madrid l’any 2004. Cada 11 de març des de 2005 es ret homenatge a les víctimes de les atrocitats perpetrades per terroristes, independentment de la seva nacionalitat.

La proclamació d’aquest dia va ser una de les primeres reaccions internacionals després dels atemptats a l’estació d’Atocha en què van morir 191 persones i prop de 1.700 van resultar ferides de diversa consideració. L’objectiu és recordar cada any el suport a les víctimes i les seves famílies enfortint els seus drets i assegurant-se que s’escoltin les seves veus.

Segons la Unió Europea, “els terroristes volen sembrar la por. Intenten difondre l’odi i la por, crear intolerància i transformar-nos els uns contra els altres. Aquesta mentalitat no té cabuda a les nostres societats, en les nostres vides ni a la nostra Unió Europea”.

Per això, l’any 2015 la Comissió Europea va presentar l’Agenda Europea sobre seguretat 2015-2020 que identifica la lluita contra el terrorisme com una de les prioritats clau.

Vídeos

Top