Loading
Carregant Dies Internacionals

El Dia Europeu en record de les Víctimes de Terrorisme és una iniciativa del Parlament Europeu després dels atemptats a Madrid l’any 2004. Cada 11 de març des de 2005 es ret homenatge a les víctimes de les atrocitats perpetrades per terroristes, independentment de la seva nacionalitat.

La proclamació d’aquest dia va ser una de les primeres reaccions internacionals després dels atemptats a l’estació d’Atocha en què van morir 191 persones i prop de 1.700 van resultar ferides de diversa consideració. L’objectiu és recordar cada any el suport a les víctimes i les seves famílies enfortint els seus drets i assegurant-se que s’escoltin les seves veus.

Segons la Unió Europea, “els terroristes volen sembrar la por. Intenten difondre l’odi i la por, crear intolerància i transformar-nos els uns contra els altres. Aquesta mentalitat no té cabuda a les nostres societats, en les nostres vides ni a la nostra Unió Europea”.

Per això, l’any 2015 la Comissió Europea va presentar l’Agenda Europea sobre seguretat 2015-2020 que identifica la lluita contra el terrorisme com una de les prioritats clau.

Vídeos

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?