Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Europeu dels Drets dels Pacients

El 18 d’abril se celebra el Dia Europeu pels Drets dels Pacients, una commemoració promoguda per l’Active Citizenship Network (ACN), una xarxa que inclou diverses organitzacions europees de ciutadans que tenen coma objectiu comú promocionar la participació de les persones en l’elaboració de polítiques públiques. Aquest dia es va crear amb l’objectiu d’informar, debatre i adoptar el compromís de millorar els drets dels pacients a tot Europa.

L’any 2002, l’ACN va publicar la Carta Europea dels Drets dels Pacients que inclou 14 drets dels pacients en relació amb els serveis de salut. Que també va ser aprovada pel Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya.

Segons el Departament de Salut, “els drets i els deures són aplicables a tots els serveis sanitaris i a tot el procés d’atenció sanitària: atenció primària, especialitzada, sociosanitària i de salut mental. Aquests drets han estat definits tenint en compte la promoció de la salut, la prevenció de la malaltia, el procés de curació i la rehabilitació.”

Vídeos

Top