Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Europeu de la Mediació

Coincidint amb l’aniversari de l’aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa de la 1a Recomanació núm. R(98)1, sobre mediació familiar, el 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació.

El Dia Europeu de la Mediació vol ser un dia per a homenatjar a totes aquelles persones que es dediquen a aquest espai de resolució de conflictes i per destacar la importància d’aquest camp per evitar l’escalada de problemes que es poden resoldre mitjançant el diàleg.

La mediació consisteix a resoldre els conflictes que normalment acabarien en un tribunal mitjançant el diàleg entre les parts a través d’un professional mediador. Gràcies a la mediació es poden resoldre problemes de diferent naturalesa, per exemple, separacions i divorcis, atenció a les persones grans, conflictes amb veïns, etc.

Així, s’evita haver de recórrer a la denúncia judicial. Un procés de mediació té una durada d’uns dos mesos, amb un màxim de sis sessions d’uns 90 minuts, i el resultat es fa constar en un document que signen totes les parts i que es comprometen a aplicar. Els conceptes bàsics d’un procès de mediació són: el diàleg, el respecte, la confiança i la responsabilitat.

Vídeos

Top