Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Escolar per la No Violència i la Pau

Des de 1964, per commemorar la mort de Gandhi, se celebra el 30 de gener el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, reconegut per la UNESCO el 1993.

Aquesta jornada la va iniciar el poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal com a punt de partida i de suport per una educació no-violenta i pacificadora de caràcter permanent. Aquest dia, que compta amb un creixen suport en l’àmbit internacional és en paraules del seu fundador “una llavor de no-violència i pau dipositada dins la ment i dins el cor subconscient dels educands i, a través d’aquests, dins la societat”.

Es tracta, doncs, d’una experiència educativa de renovació pedagògica escampada, ara de manera internacional des de les Illes Balears.  S’entén que, l’educació és un vehicle per comunicar i transmetre aquests valors i a partir de les escoles, no només es transmet als alumnes sinó que també a la resta de la societat.

L’objectiu del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau és l’educació en i per la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau. En aquest dia, les escoles i centres es converteixen en instruments de pau i entesa entre persones de distinta formació, sexe, raça, cultura i religió.

Vídeos

Top