Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia d’Europa

Aquest dia commemora la “Declaració de Schuman” en la que el Ministre d’Assumptes Exteriors francès de 1950, Robert Schuman, va formular la idea d’una institució europea que mancomunes i gestiones la producció de carbó i acer, a més de una nova forma de cooperació política entre països per evitar un nou conflicte bèlic. La proposta de Schuman, coneguda com la Comunitat Europea de l’Acer i el Carbó (CECA) es considera el principi de la Unió Europea.

Actualment la Unió Europea és un organisme intergovernamental i supranacional. Contempla a 28 Estats (fins que no es faci efectiu el Brexit) en els que viuen prop de 500 milions de persones i pren definitivament aquest nom el 1992 amb el Tractat de Maastricht. Les institucions europees més importants inclouen el Parlament Europeu, la Comissió Europea, El Consell de la Unió, el Tribunal de Justícia i el Banc Central.

El Dia d’Europa es va institucionalitzar l’any 1985 i per celebrar-lo, cada any, des de primers de Maig les institucions de la UE obren les seves portes als ciutadans a Brussel·les i Estrasburg.

Vídeos

Top