Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia del Pare

Se celebra el 19 de març a Espanya i en la majoria dels estats europeus, en commemoració de Sant Josep (pare de Jesús). Encara que als Estats Units i majoria de països llatinoamericans es commemora el tercer diumenge de juny.

L’origen del dia del pare té les seves arrels als Estats Units a principis del s. XX quan una dona de l’estat de Washington, Sonora Smart Dodd, va pressionar per establir un equivalent al dia de la Mare. Va aconseguir que el Governador establís la celebració el primer Dia del Pare als Estats Units el 19 de juliol de 1910.

El 1924, la seva iniciativa va portar al president Calvin Coolidge a instar als governs estatals perquè establissin el tercer diumenge de juny com a dia del pare. Va tenir molta acceptació i la festa va ser adoptada pels països de tot el món al llarg dels anys.

A Espanya, el 1948, la idea de crear el Dia del Pare va ser de Manuela Vicente una professora i escriptora que feia classes als suburbis de Madrid. Va publicar un article a la revista “Magisterio Español” i ràpidament el costum de celebrar Sant Josep, el Dia del pare es va generalitzar. 

Vídeos

Top