Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia de Sant Valentí

Festa anglosaxona que s’ha anat instaurant en tot el món a través dels anys, on les parelles d’enamorats expressen el seu amor.

L’explicació de la relació de Sant Valentí amb aquest dia es remunta al segle III. En els temps de l’emperador Claudi II es va prohibir als soldats casar-se, ja que sense famílies tenien menys lligams. El sacerdot Valentí va desafiar a l’emperador celebrant matrimonis en secret.

Descobert, va ser empresonat i després martiritzat i executat un 14 de febrer de l’any 270 dC.

Per altra banda, hi ha qui diu que aquesta celebració data de l’any 494 dC, sent auspiciat el Papa Gelasi I, que va prendre la mesura de celebrar una festivitat catòlica el 14 de febrer, amb la finalitat d’anul·lar i prohibir la festa pagana de les Lupercales que se celebrava des de l’Antiga Roma cada 15 de febrer en honor a Lupercus, protector dels pastors i els seus ramats i com a homenatge a la lloba que va alletar als bessons Ròmul i Rem.

Pels volts de 1840, Esther A. Howland va començar a vendre les primeres targetes postals massives de Sant Valentí, conegudes com a “valentins” amb el símbol del cor o de Cupido.

Vídeos

Top