Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia de les Nacions Unides

En commemoració al dia en el qual l’estatut de Nacions Unides va entrar en vigor i el moment en el qual per tant oficialment va néixer l’ONU, es crea aquesta jornada.

L’ONU, acrònim d’Organització de les Nacions Unides, és un organisme internacional de caràcter intergovernamental que té com a objectiu principal protegir i garantir tant la pau com la seguretat mundial. Els seus objectius estan consagrats en la Carta de l’ONU, signada el 26 de juny de l’any 1945 en San Francisco i compta amb 193 estats membres i dos observadors permanents; el Vaticà i Palestina. Pel que fa a les organitzacions intergovernamentals, aquestes són 19 i entre elles ens podem trobar amb la Unió Europea, la Lliga Àrab, l’Organització de Cooperació Islàmica o la Comunitat del Carib. L’Assemblea General és el seu òrgan més representatiu i aquesta inclou delegats de tots els Estats pertanyents a Nacions Unides, els quals disposen de dret de vot.

A mode d’aniversari, el Dia Internacional de les Nacions Unides recomana als estats membres que aquesta celebració  s’observi com un dia festiu.

Vídeos

Top