Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia de les Amèriques

Des del 1931 se celebra cada 14 d’abril el Dia de les Amèriques, on els països d’aquest continent aprofiten per reivindicar la seva sobirania i la seva unió voluntària a organitzacions internacionals que busquen crear una comunitat continental. A més d’afiançar la pau i la seguretat del continent i consolidar la democràcia.

Es va escollir el 14 d’abril per ser la data de 1890 en què es va celebrar la primera Conferència Internacional Americana (als Estats Units entre l’octubre de 1889 i l’abril de 1890). EN aquesta trobada es va configurar la Unió de les Repúbliques Americanes, el que va ser l’embrió de l’actual Organització d’Estats Americans (OEA, 1948). Avui dia, l’OEA reuneix als 35 estats independents de les Amèriques i constitueix el principal fòrum governamental polític, jurídic i social de l’hemisferi.

El Dia de les Amèriques se celebra a 21 països del continent: Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, República Dominicana, Equador, El Salvador, Guatemala, Haití, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Estats Units, Uruguai i Veneçuela, segons dades de l’OEA.

Per commemorar aquest dia, el compositor argentí  Rodolfo Sciammarella, va compondre l’Himne de les Amèriques. 

Vídeos

Top