Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia de la Visibilitat Lèsbica

El moviment per la Visibilitat Lèsbica va néixer a Espanya l’any 2008 dins del moviment LGTBI. L’objectiu principal és visibilitzar el paper  que ocupen les lesbianes en l’espai públic, més enllà d’aquelles que participen en el món de l’activisme LGTBI. Una de les crides que es fan per aquest dia és perquè les dones lesbianes que treballen en l’àmbit pública mostrar-se com a referent social per eliminar els perjudicis i l’homofòbia i per reivindicar el paper de les lesbianes en la lluita per la igualtat de drets.

Segons aquestes organitzacions les dones lesbianes pateixen una doble discriminació pel fet de ser dones i pel fet de ser homosexuals.

Des de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais i Bisexuals espanyola, una de les principals promotores d’aquest dia, asseguren que sí que hi ha hagut avanç en la visibilització en els últims anys. Però es pregunten: On són les polítiques lesbianes? On són les presentadores lesbianes? On són les esportistes lesbianes? On són les actrius lesbianes? On són les cantants lesbianes?

Vídeos

Top