Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia de la Regió de Múrcia

El Dia de la Regió de Múrcia o Dia de Múrcia és la jornada festiva de la comunitat autònoma espanyola de la Regió de Múrcia. Se celebra el dia 9 de juny, commemorant l’aniversari de la promulgació del seu Estatut d’Autonomia, el marc legal amb el qual es va dotar per créixer com a institució i endinsar-se al segle XXI.

Per aconseguir-ho, va ser necessari recórrer un llarg i sovint tortuós camí que va començar gairebé quatre anys abans, en concret el 6 de desembre de 1978, amb l’aprovació de la Constitució espanyola, que convidava a les diputacions i províncies a organitzar-se convertint-se en autonomies.

La Regió va debatre el seu futur en els primers dies de juny de 1980, en una sessió extraordinària celebrada a l’Ajuntament de Totana, en la qual el llavors Consell Regional va adoptar la iniciativa autonòmica. El procés va generar tal il·lusió que aviat es van adherir a la iniciativa tots els consistoris de la província, incloent-hi el de Cartagena, malgrat la resistència inicial dels edils del partit cantonal.

Vídeos

Informes/Documents d’interès:

Top