Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia de la Mare

Les celebracions pel dia de la mare van començar a l’antiga Grècia, amb les festivitats en honor a Rhea, la mare de Júpiter, Neptú i Plutó.

A Anglaterra, el segle XVII, un diumenge a l’any, denominat el diumenge de les mares, als empleats de les grans cases se’ls permetia visitar a les seves mares i porta un pastís com a regal.

Als Estats Units, el primer dia de la mare “es va realitzar a la tardor de 1872, a Boston, per iniciativa de l’escriptora Julia Ward Howe que va organitzar una gran manifestació pacífica i una celebració religiosa, convidant a totes les mares de família que van resultar víctimes de la gran guerra per cedir als seus fills per la milícia.

Però no va ser fins a 1905, quan Ana Jarvis va escriure “a mestres, religiosos, polítics, advocats i altres personalitats perquè la recolzessin en el seu projecte de celebrar el Dia de la Mare, en l’aniversari de la mort de la seva progenitora, el segon diumenge de maig. El 1910, en aquesta data ja era celebrada en quasi tots els Estats Units, i quatre anys després el President Woodrow Wilson va firmar la proclamació del Dia de la Mare com a festa nacional.

Vídeos

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?