Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia de la Constitució Espanyola

El Dia de la Constitució se celebra el 6 de desembre per commemorar la celebració del referèndum de 1978 en el qual el poble espanyol va aprovar, per àmplia majoria, l’actual Constitució.

La Constitució de 1978 és la norma suprema d’ordenament jurídic espanyol al que estan subjectes els poders públics i els ciutadans de tot l’estat.

La mort de Franco el 1975 va marcar, a Espanya, la Transició cap a la democràcia. Un cop constituïdes les Corts un dels reptes més importants era la redacció i la ratificació d’una nova Constitució. Per això, es va nomenar una ponència de 7 diputats que serien els encarregats de la redacció de la Llei, coneguts actualment com els “Pares de la Constitució”: Gabriel Cisneros (UCD), José Pedro Pérez-Llorca (UCD), Miguel Herrero i Rodríguez de Miñón (UCD), Miquel Roca i Junyent (Pacte Democràtic per Catalunya), Manuel Fraga Iribarne (AP), Gregorio Peces-Barba (PSOE) i Jordi Solé Tura (PSUC).

Després que el text va ser aprovat al Congrés i al Senat va passar a ser refrendat pels ciutadans espanyols el 6 de desembre de 1978.

Vídeos

Top