Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia d’Àfrica

Entre 1958 i 1963 la lluita al continent per la seva alliberació va ser més violenta i durant aquest període, 17 països de l’Àfrica van aconseguir la seva independència. Finalment el 1960 es va proclamar l’Any d’Àfrica.

El 25 de maig de 1963, 31 líders africans van celebrar una reunió per fundar l’Organització Unió Africana (OUA) i van rebatejar el dia com “Dia de la llibertat d’Àfrica” com el “Dia de l’Alliberament d’Àfrica”, passant la data al 15 d’abril al 25 de Maig.

La Unió Africana (UA), hereva de l’OUA es va constituir l’any 2002, formada per 55 estats africans, els 54 reconeguts internacionalment i la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) i inspirada en la Unió Europea, és la institució de l’àmbit africà que té l’objectiu d’incrementar la integració econòmica del continent.

Entre els reptes amb els quals s’ha hagut d’enfrontar la UA hi ha assumptes mèdics com la malària i l’epidèmia de la Sida/VIH, assumptes polítics com confrontar-se a règims antidemocràtics o intervenir en diverses guerres civils i assumptes econòmics com la millora d’estàndard de vida de milions de persones que viuen sota la línia de la pobresa.

Àfrica és el segon continent més gran i més poblat del planeta. Amb una població l’any 2016 d’1,2 mil milions de persones, és a dir el 16% de la població mundial.

Vídeos

Top