Loading
Carregant Dies Internacionals

Blue Monday

El Blue Monday (Dilluns Trist) és segons el psicòleg anglès Cliff Arnall la data més trista de l’any i se situa al tercer dilluns de gener. Aquesta afirmació ha estat estesa els últims anys i es considera en molts llocs del món, sobretot a  les xarxes socials com a vertadera. Tot i aixó, els científics no li han donat arguments vàlids i fins i tot el mateix Arnall ha reconegut anys després que la seva fórmula no tenia sentit.

Aquesta data, se suposa, es basa en una fórmula matemàtica que considera diversos factors com el clima, la distància amb les festes nadalenques, els sous, els deutes que deixen les compres de Nadal i el temps necessari transcorregut per adonar-nos que hem fallat amb els nostres propòsits d’Any Nou.

Encara que no hi ha base científica per assegurar que aquesta data és la més trista de l’any alguns psiquiatres diuen que la tornada de les vacances de nadal, després de passar una temporada amb família i amics i els dies més curts per l’horari d’hivern poden exacerbar alguns desordres emocionals.

Vídeos

Top